Härlig dag med härliga hundar ♥

Hej i solskenet! Visst är det härligt idag, det belv faktiskt riktigt fint fast jag trott att det skulle vara regnigt och blåsigt hela dagen :)

Jag hoppas att ni haft och har en jättebra dag. Själv har jag haft typ världens roligaste dag!
Ni vet ju hur mycket jag älskar hundar, idag har jag umgåtts med 15 supersöta vovvar, och haft den hittills allra bästa skoldagen någonsin.
Min klass har nämligen varit ute vid brukshundklubben och tränat med hundar hela dagen.

Jag har aldrig tränat med en hund förut, så i början var jag hur nervös som helst. Men det gick bättre än jag trott så jag är väl lite halvstolt måste jag säga.
Men jag är riktigt stolt över mina klasskompisar som lyckades så himla bra med sina hundar och fick dem mycket lydiga.

Jag och Mira tränade med hennes hund. Han heter Nemo och är en japansk spets. Han har jättefluffig päls så han är jättemysig att gosa med. Han har en otrolig energi som verkligen aldrig tar slut, jag har aldrig varit med om nån hund som har ens i närheten så mycket energi som denna lilla sötnos.
Han är riktigt vacker, ser ut som en vit liten pälsboll! Och något jag totalt "faller för" hos hundar är ögonen, och Nemo har stora bruna ögon med ett vaket och livligt uttryck. Alldeles för söt för att beskrivas är han, jag kunde knappt slita blicken från den fjällräv liknande "duracell kaninen"!! :D

Våra mål med honom var och är att han ska gå fot och lyssna på kommando med andra mäniskor och hundar runtomkring, att han ska lära sig att vara ifrån Mira (han är extremt "mammig", så fort hon gick ifrån så började han skrika efter henne) och att vi (särskilt jag som inte känner honom så mycket) ska få bra kontakt med honom.

I början när vi tränade gå fot, så gick det inte alls för mig, hunden var överallt och kunde inte hålla sig bredvid mig.
Men sista gången gick det jättebra, han gick fot och kollade upp på mig så vi fick kontakt. Jag blev jätteglad då, till slut hade jag lyckats! :)


Sist innan vi åkte hem så hade vi kul på agilitybanan, Nemo hade aldrig tränat agility förut men vi hade inga problem med honom alls, han var i sitt esse.


Det bästa med dagen var att alla hade roligt, både människor och hundar. Och alla var stolta över sina fyrbenta vänner. En riktigt lyckad dag, jag längtar verkligen tills nästa gång ♥


När jag kom hem från hunddagen så träffade jag min älskling av mitt andra
favoritdjur ute i solen på trappan. Han påminde mig genast om hur mycket
jag älskar katter!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0